O faʻatauga o taʻavale i Saina e susulu aʻo faʻafefe le lalolagi atoa mai siama

3

O lo'o talanoa se tagata fa'atau ma se sui fa'atau i le fa'atau Ford i Shanghai ia Iulai 19, 2018. O le maketi o ta'avale i totonu o le tamaoaiga tele o Asia e na'o se nofoaga pupula ona o le fa'ama'i ua fa'aitiitia ai fa'atauga i Europa ma le US Qilai Shen/Bloomberg.

O le manaoga mo taavale i Saina o loʻo faʻasolosolo mai le malosi i le malosi, ma avea ai le maketi o taavale i le tamaoaiga sili ona tele o Asia ma nofoaga susulu ona o le faʻamaʻi o le coronavirus ua faʻaititia ai le faʻatau atu i Europa ma Amerika.

O le faʻatauga o taʻavale, SUV, taʻavale laiti ma taʻavale tele na oso i luga o le 7.4 pasene ia Setema mai le tausaga na muamua atu i le 1.94 miliona iunite, na taʻua ai e le China Passenger Car Association i le Aso Lua.O le lona tolu lea o fa'aopoopoga fa'alemasina, ma sa fa'atosinaina e le mana'oga mo SUV.

O le aveina o taavale pasese i tagata faatau na siitia i le 8 pasene i le 2.1 miliona iunite, ae o le aofaʻi o faʻatauga o taavale, e aofia ai loli ma pasi, faʻalauteleina le 13 pasene i le 2.57 miliona, faʻamaumauga na faʻasalalau mulimuli ane e le China Association of Automobile Manufacturers na faʻaalia.

Faatasi ai ma le faatauina atu o taavale i Amerika ma Europa o loʻo aʻafia pea ile COVID-19, o le toe faʻafouina o manaʻoga i Saina o se faʻamanuiaga i tagata gaosi oloa faavaomalo ma totonu.O loʻo faʻatulagaina e avea ma atunuʻu muamua i le lalolagi atoa e toe faʻafoʻi i tua i le 2019 maualuga maualuga, e ui lava na o le 2022, e tusa ai ma tagata suʻesuʻe e aofia ai le S&P Global Ratings.

Ua fa'aputuina e le au fai ta'avale i le lalolagi atoa le faitau piliona o tala i Saina, o le maketi pito i luga o le ta'avale a le lalolagi talu mai le 2009, lea o lo'o fa'alauteleina ai le vaeluagalemu ae o lo'o maualalo lava le ulufale.O fa'ailoga mai atunu'u e pei o Siamani ma Iapani ua sili atu le fa'afetaia'ia o le fa'ama'i nai lo o latou fili i le lotoifale - o le tu'ufa'atasiga o maketi o fa'ailoga a Saina na pa'ū i le 36.2 pasene i le valu masina muamua mai le maualuga o le 43.9 pasene i le 2017.

E tusa lava pe toe faʻaleleia le maketi o taavale a Saina, e mafai lava ona faʻamauina lona tolu faʻaitiitiga faʻaletausaga faʻatau, Xin Guobin, o se sui minisita i le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi, fai mai i le masina talu ai.E mafua ona o le mamafa o le paʻu na mafatia i le amataga o le tausaga, i le taimi o le maualuga o le faʻamaʻi.

Po o le a lava, o le taua o Saina o loʻo faʻateleina e ala i lona taulaʻi i le faʻaleleia o le faʻaogaina o le eletise-taʻavale, o se suiga faʻatekonolosi lea na faʻaalu ai e le au fai taavale le tele o taimi ma tupe.E manaʻo Beijing i taʻavale fou-malosi e faʻatatau mo le 15 pasene pe sili atu foi o le maketi i le 2025, ma le itiiti ifo ma le afa o faʻatau uma i le sefulu tausaga mulimuli ane.

Ole faʻatauga atoa ole NEV, e aofia ai taʻavale eletise mama, plug-in hybrids ma taʻavale suauʻu, na siʻitia le 68 pasene i le 138,000 iunite, o se faʻamaumauga mo le masina o Setema, e tusa ai ma le CAAM.

Tesla Inc., lea na amata faʻatau mai le Shanghai gigafactory i le amataga o le tausaga, faʻatau atu 11,329 taʻavale, mai lalo ole 11,800 ia Aukuso, o le tala lea a PCA.O le kamupani fai taavale Amerika na tulaga tolu i NEV wholesales i le masina talu ai, i tua atu o le SAIC-GM Wuling Automobile Co. ma le BYD Co., faaopoopo PCA.

Fai mai PCA o loʻo faʻamoemoeina NEV e fesoasoani i le faʻateleina o le faʻatupulaia o le faʻatau atu o taavale i le kuata lona fa ma le faʻalauiloaina o faʻataʻitaʻiga fou, faʻataʻitaʻiga, ae o le malosi i le yuan o le a fesoasoani e faʻaititia ai tau i le lotoifale.

O le faʻatauga atoa o taʻavale mo le tausaga atoa e tatau ona sili atu nai lo le tala muamua mo le 10 pasene faʻafetai i le toe faʻaleleia o manaʻoga, o le tala lea a Xu Haidong, sui inisinia sili i le CAAM, e aunoa ma le faʻamalamalamaina.


Taimi meli: Oke-20-2020